BookBeat omdöme 2022 – Hur bra är BookBeat egentligen?

 • Stort utbud
 • Prisvärd ljudbokstjänst
 • Högt betyg av användarna
Pris
99-249 kr/mån
Utbud
500 000+ böcker
Visa mer
Visa mindre
Enheter
Mobil, smartwatch & surfplatta
Operativsystem
iOS & Android
Betyg på Trustpilot
3,1/5 av 5 omdömen
Tillgängligt på
Google Play & App Store
Utan internetuppkoppling (offline-läge)
Ja
Kompatibelt med e-reader
Nej
Rabatt & rabattkoder
Studentrabatt & 30 dagar prova-på-erbjudande
Betalningssätt
Kontokort
 • Stort utbud av ljudböcker för hela familjen
 • Enkel app
 • Snooze-funktion
 • Något dyrare vid flera användare

Bonnier anslöt relativt fort till marknaden med en ljudbokstjänst vid namn BookBeat. BookBeat, med Bonnier i ryggen, har kunna gå in på ljudboksmarknaden med dunder och brak. Har du inte hört om BookBeat de senaste åren har du antagligen bott under en sten.

Skämt åsido. I den här artikeln kommer vi gå igenom BookBeat och jämföra deras tjänst mot de andra tjänsterna på marknaden såsom Storytel, Nextory och Bokus Play. Hur bra är egentligen BookBeat? Det ska vi ta redan på i detta BookBeat omdöme.

Men först kikar vi på en snabb summering av vad vi anser är BookBeats för- och nackdelar.

Fördelar med BookBeat

✅ Enormt utbud

✅ Bästa appen

✅ Flexibelt pris

Nackdelar med BookBeat

❌ Något dyrare för den som behöver ett abonnemang med fler profiler

❌ Kategorisering och sökbarhet kan förbättras

Missa inte: BookBeat prova på erbjudande

BookBeat erbjuder ett väldigt generöst prova på erbjudande som är perfekt för dig som antingen står och velar lite ifall du ska välja BookBeat eller för dig som tycker att gratis är gott (vem gör inte det?)

BookBeat erbjuder dig att prova på deras tjänst helt kostnadsfritt i 1 månad. Du får då tillgång till deras 200 000 titlar och testa på deras tjänst till fullo. Efter 1 månad kan du utvärdera ifall det skulle vara värt att betala för tjänsten.

BookBeat användarvänlighet

BookBeat kategorier & genre

BookBeat har en ganska standard kategorisering av deras innehåll. De utvecklar ständigt nya underkategorier men har lite kvar för att nå fram till Storytels kategorisering. En bra kategorisering skapar även bättre sökbarhet.

Exempelvis, om du vill lyssna på böcker om familjedraman, om BookBeat då har en kategori som heter just ”Familjedrama” då kommer samtliga relevanta titlar upp direkt för dig som användare. Har de däremot ingen kategori så kommer enbart slumpmässiga böcker upp som på ett eller annat sätt nämner ordet ”familjedrama” – inte så välsorterat utan kvalitén kan vara både högt och lågt.

BookBeat spelare

BookBeats spelare är enkel och intuitiv att använda. Det är inte några onödiga krussiduller, helt enkelt. Deras navigering från en titel till relaterade titlar eller författarens andra titlar är helt klart marknadens bästa.

BookBeats app slår alla andra ljudbokstjänster. Kan de dessutom få in fler underkategorier (vilket vi märker hela tiden jobbas på) så kommer vi ha en ännu mer klockren vinnare av bästa ljudboksappen (som det ser ut just nu).

BookBeat utbud

Hur många böcker finns det på BookBeat?

BookBeat är den enda aktör att faktiskt skriva hur många titlar de har. De skriver däremot ett väldigt jämnt nummer (200 000) så antagligen är det ännu lite fler.

Något som är värt att ha i åtanke när vi pratar om utbudet är att BookBeat ägs av Bonnier. Bonnierförlagen har tidigare varit oeniga med Storytel och upphörde att erbjuda samtliga av Storytels användare deras enorma utbud. Detta må vara löst nu, men vem vet, i framtiden kan en det skapas mer problematik kring nuvarande och kommande titlar – vilket gör att BookBeat har något av ett övertag ur utbud-aspekten.

Har BookBeat sämre utbud än konkurrenterna?

Om vi jämför 200 000 titlar med de andra ljudbokstjänsterna skulle vi säga att de i grunden har samma typ av bredd på det svenska utbudet. Storytel investerar mer på Storytel-original, alltså titlar som enbart finns tillgängliga på Storytel – men annars skiljer sig inte tjänsterna sig åt speciellt mycket när det kommer till utbud.

Generellt så kommer du nog hitta de allra flesta titlar på BookBeat. Om du läser väldigt smala genrer på andra språk kan detta bli svårare, men det skulle inte förvåna oss att du även hittar det du söker då.

BookBeat abonnemang

 • Basic
  • 20 timmar lyssning & läsning i månaden
 • Standard
  • 100 timmar lyssning & läsning i månaden
 • Premium
  • Obegränsad lyssning & läsning

Vilket abonnemang ska jag välja?

BookBeat har inget familjekonto likt de andra tjänsterna har, utan i BookBeats fall lägger man till en profil för 49 kronor i månaden. Om kontot är begränsat på antal timmar så delar ni alltså på antalet timmar som kontot har varje månad.

Detta kan bli dyrt då en familj på fyra personer kan komma att behöva betala 346 kronor i månaden. Däremot kan man även testa sig fram med BookBeats flexibla prissättning, vilket vi gillar starkt.

Räcker inte 20 timmar? Uppgradera till 100 timmar. Räcker inte 2 profiler samtidigt för er familj på 4 personer? Uppgradera till 3 profiler. Ofta så brukar det räcka med 2-3 profiler, om alla bestämmer sig för att lyssna samtidigt.

Pris på BookBeat

 • Basic – 99 kronor/mån
 • Standard – 149 kronor/mån
 • Premium – 199 kronor/mån

För varje profil du vill lägga till tillkommer en kostnad på 49 kronor i månaden. Med två profiler kan två personer använda kontot samtidigt.

Priset är bra för dig som lyssnar lite eller som vill ha ett konto med enbart en profil. Om du däremot behöver flertalet profiler för hela familjen bör du tänka om. Då är BookBeat kanske inte för dig, då kan du kika efter andra alternativ.

BookBeat pris för studenter

Det är många som undrar ifall BookBeat erbjuder någon studentrabatt. Svaret är: Nja. Priset för BookBeat är densamma oavsett om du är senior, barn, mellanålders eller student. Däremot erbjuder BookBeat 40 dagar prova-på period för dig som är student, genom Mecenat.

Du som stundent får alltså 10 dagar extra att använda BookBeat på, perfekt för dig som vill lyssna på ljudböcker även fast ekonomi är tajt. Schysst erbjudande av BookBeat!

BookBeat kundtjänst

Kundtjänsten till en ljudboksapp är kanske inte det första man tänker på när man tänker på kriterier av en bra ljudboksapp. Däremot så är det viktigt när olyckan är framme att se till att kundtjänsten faktiskt svarar och hjälper dig som användare.

BookBeat har en gedigen samling av vanliga frågor och svar, vilket gör att du ofta kan hitta svaret på din fråga eller lösningen på ditt problem direkt utan att behöva kontakt BookBeat.

Nedan hittar du alla kontaktuppgifter och öppettider för BookBeats kundtjänst.

Kundtjänstens öppettider

Då kundtjänsten enbart sitter på mejlen så finns det inga specifika öppettider på BookBeat och deras kundtjänst. Däremot svarar de så fort de kan, vilket kan variera beroende på vilket tryck kundtjänsten upplever när du kontaktar de.

Kontaktuppgifter till BookBeat

BookBeat AB
Box 3159
103 63 Stockholm

Besöksadress: Sveavägen 56, Stockholm
Organisationsnummer: 556560-4583
Mejl för kundsupport: [email protected]
Mejl för övriga frågor:
[email protected]

Summering av BookBeat omdöme

BookBeat är vår favoritapp när det kommer till ljudböcker. Främst handlar det om enkelheten med appen och deras flexibla prismodell som man enkelt kan anpassa allt eftersom.

Nextory är snarlik BookBeat och Storytel, men appen är inte lika intuitiv som hos BookBeat. Storytel är generellt dyrare, men har några nice-to-have funktioner som BookBeat saknar. Det gör dock inte att det högre standard-priset är värt det.

Vanliga frågor och svar om BookBeat

Nedan samlar vi alla frågor vi får från läsare som läst vårt BookBeat omdöme, kanske har din fråga redan besvarats?

Fungerar BookBeat på datorn?

I dagsläget fungerar inte BookBeat på datorn, tyvärr. Vi nämner det i alla våra omdömen för ljudboksappar, men den aktör som lyckas skapa en ljudboksspelare som kan användas på datorn (som app eller direkt i webbläsaren) kommer få ännu mer nöjda kunder.

Finns det problem med BookBeat-appen?

Ibland kan appen bugga eller stöta på problem. Detta är dock inte vanligt, men när det händer rekommenderar vi att du testar följande:

 1. Se till att du har den senaste versionen av appen (uppdatera appen om du inte har den senaste versionen just nu)
 2. Starta om appen och testa igen
 3. Se till så att du är uppkopplad ifall du streamar ljudboken. Om du inte har laddat ned boken kan du enbart lyssna på den medan du är uppkopplad. Ladda ned boken för att kunna lyssna oavsett om du har teckning eller ej.
 4. Om du lyssnar på en nedladdad bok, testa ta bort boken och ladda ned igen
 5. Starta om telefonen eller surfplattan

Fungerar inget av ovan rekommendationer så bör du kontakta [email protected] så de kan hjälpa er upptäcka och lösa problemet.

Är BookBeat svenskt?

Ja, BookBeat är svenskt och ägs av Bonnier som ägs av Bonnier-familjen. I koncernen Bonnierförlagen finns Sveriges största bokförlag.

Fungerar BookBeat på Apple Watch?

Ja! BookBeat stödjer Apple Watch. Detta gör det enkelt för dig att jobba i trädgården, gå ut på ett löparpass eller gå ut och helt slippa ha med dig telefonen – och ändå kunna lyssna på ljudböcker.

BookBeat är inte ensamma om att stödja Apple Watch, men de är tidiga i att anpassa sig efter det nya beteendet som sakta men säkert växer fram i och med Apple Watch. Detta är något vi gillar starkt då de ser till att alltid leverera nya funktioner till sina användare.

Fungerar BookBeat med Apple CarPlay?

Ja! BookBeat kan ansluta sig till CarPlay och du kan alltså strömma ljudböckerna i din bil.

Är det enkelt att avsluta BookBeat?

Att avsluta BookBeat är mycket enkelt. Gå in på appen, klicka på ”Kontoinformation”, klicka på ”Uppdatera” under ”Prenumeration för summa* / månad” (summa* = den summa du betalar per månad) och längst ned ser du knappen ”Avsluta prenumeration”. Väldigt enkelt!

Vad kostar BookBeat i månaden?

BookBeat kostar mellan 99-199 kronor i månaden för deras standard-abonnemang. För varje extra profil du vill skaffa till ditt konto tillkommer en kostnad på 49 kronor i månaden.

Visste du att… BookBeat faktiskt betalar de andra förlagen en viss summa för varje uppspelning? Det innebär att du som kund faktiskt kan kosta mer för BookBeat än vad du betalar. Denna modell gynnar förlagen, medan det skapar en risk hos BookBeat att gå med förlust på deras kunder.

Denna modell använder sig samtliga ljudbokstjänster sig av.

Är BookBeat gratis?

Nej. BookBeat är en prenumerationstjänst för att lyssna på ljudböcker. Däremot erbjuder de ett generöst prova-på erbjudande som gör att du kan testa deras tjänst i 30 dagar. Bjussigt!

Hur loggar man in på BookBeat?

Öppna BookBeat-appen på din mobil eller surfplatta för att logga in med den e-postadress och det lösenord som du använde för att skapa ditt konto.

Har BookBeat kurslitteratur?

Ja! Utbudet för kurslitteratur är inte det allra bästa på marknaden på BookBeat, där vinner gratistjänsterna Legimus, Biblio och betaltjänsten Storytel.

Brukar BookBeat höja priset?

Som med alla företag så höjs priset på grund av inflationen. Vi ser dock inte att BookBeat höjer priset oftare än de andra ljudboksapparna på marknaden.

BookBeat nya priser 2022

Under 2022 har BookBeat inte introducerat några nya priser. Vi håller dock örat mot marken och uppdaterar denna artikel så fort vi får ny information om detta.

Kan man använda BookBeat på en Kindle eller annan läsplatta?

Nej. I dagsläget kan du enbart använda BookBeat på mobilen eller surfplattan.

Kan man ge BookBeat som julklapp eller present?

Självklart! BookBeat kan bli en mycket uppskattad present

Köp ett BookBeat presentkort

 1. Gå till BookBeats presentkort-sida
 2. Välj det presentkort du vill ge bort
 3. Fyll i uppgifter till personen du ska ge bort presentkortet till
 4. Fyll i dina kortuppgifter och betala

Hur många kan lyssna samtidigt?

Antalet som kan lyssna samtidigt genom BookBeat är som standard en per abonnemang. Däremot kan man lägga till nya profiler för 49 kronor i månaden. Du kan ha upp till 5 profiler på ett abonnemang.

Hur lyssnar man på BookBeat genom Sonos?

Följ de här stegen:

 1. Gå in i BookBeat-appen och välj den bok du vill lyssna på
 2. Tryck på ”lyssna” och välj sedan AirPlay-symbolen i det nedre vänstra hörnet för att ansluta till din Sonos-högtalare
 3. Njut av din ljudbok!

Senast uppdaterad: februari 7, 2022