Nextory omdöme 2024 – Vårt ärliga omdöme & prova gratis

 • Ökar snabbt i populäritet!
Pris
139-279 kr/mån
Utbud
100 000+ böcker
Visa mer
Visa mindre
Enheter
Mobil & surfplatta
Operativsystem
iOS & Android
Betyg på Trustpilot
3,4/5 av 440 omdömen
Tillgängligt på
Google Play & App Store
Utan internetuppkoppling
Ja
Kompatibelt med e-reader
Nej
Rabatt & rabattkoder
30 dagars gratis prova-på-erbjudande
Betalningssätt
Kontokort

Nextory är en av de fyra stora aktörer på ljudboksmarknaden. Vi har tidigare recenserat Storytel, BookBeat och Bokus Play. Och nu har det till sist blivit dags för Nextory att få ett omdöme från oss på Ljudbokstoppen.se.

Vi kommer gå igenom samtliga aspekter av Nextory, och se över vilka fördelar Nextory har. I bakhuvudet kommer vi ha de andra apparna och deras funktioner för att ha något att jämföra med.

Vi börjar snabbt med en summering på fördelar respektive nackdelar med Nextory.

Fördelar med Nextory

✅ Stort utbud

✅ Lekfull & inspirerande app

✅ Marknadsmässigt pris

Nackdelar med Nextory

❌ Användarvänligheten bristfällig

❌ Utforskningen av böcker behöver utvecklas vidare

Och nu går vi in på djupet om Nextory och deras erbjudande.

Missa inte: Nextorys prova på erbjudande

Nextory erbjuder ett generöst prova på erbjudande på 30 dagar. Genom att testa Nextory i 30 dagar får du en känsla för appen, dess utbud och ifall det är något som du anser är värt att prenumerera på! Riktigt bjussigt av Nextory!

Nextorys användarvänlighet

Nextorys kategorier & genre

Nextory har en bra kategorisering av böcker där det finns huvudgenrer och sedan subgenrer till varje bok.

Här så tycker vi att det finns utvecklingpotential i att skapa fler specifika kategorier ifall man verkligen vill grotta ned sig i en specifik typ av bok. Ett klockrent exempel är hur Storytel gjort kring att exempelvis skapa en kategori för alla böcker som handlar om pandemier.

Överlag skulle vi dock vilja poängtera att det inte finns några större brister – det är i stort sett enbart Storytel som kategoriserar böcker på ett annat sätt än just på genre. Kategoriseringen är standard och det är överlag enkelt att hitta och utforska böcker.

Allt eftersom appen lär känna dig och dina favoriter så kommer du dessutom bli rekommenderad till böcker som passar dig. Så detta är inget som bör vara en avgörande faktor.

Nextorys spelare

Spelaren är stilren och enkel att använda. Du kan ändra hastighet på ett enkelt sätt, och du kan sätta på sömntimer ifall du ska lyssna på ljudbok innan du somnar. En negativ aspekt med sömntimern är att du enbart kan ställa in den på tid, de flesta andra ljudboksappar låter en att även ställa in timern till att rulla till kapitlets slut.

Kan man lägga till denna funktion i sömntimern så har man exakt samma enkla spelare som de resternade apparna. Inte heller detta en stor dealbreaker.

Nextorys utbud

Nextory erbjuder ett stort utbud av böcker. Vi skulle inte säga att du kommer känna dig begränsad med det utbud som erbjuds på Nextory och det är marknadsmässigt.

Svenska böcker står för en mindre del totalt sett.

Hur många böcker finns det på Nextory?

Dessvärre har vi inga specifika siffror på utbudet för varje ljudbokstjänst, utan alla skriver ”hundratusentals”. Men, det finns ungefär 214 500 böcker på engelska, vilket är ett riktigt bra utbud för dig som gillar engelska böcker.

För varje genre på svenska så finns det någonstans mellan 1500 – 7000 böcker i respektive genre. Ett bra utbud som inkluderar allt från klassiker till nykomlingar, helt enkelt.

Har Nextory sämre utbud än konkurrenterna?

Nej, det finns inget som tyder på att Nextory skulle ha sämre utbud än sina konkurrenter. Vissa appar har egna serier/ljudböcker som de själva producerar, detta för att försöka ha en anledning till varför du ska välja just deras app (lite som streamingtjänster som Netflix gör, där de satsar stora pengar på att skapa egna serier/filmer).

Nextory abonnemang

 • Silver
  • 30 timmar lyssning & läsning
  • 4 profiler (varav 1 profil som kan lyssna & läsa åt gången)
 • Guld
  • Obegränsad lyssning
  • 4 profiler (varav enbart 1 profil kan lyssna & läsa åt gången)
 • Familj
  • Obegränsad lyssning
  • 2-4 profiler kan lyssna & läsa samtidigt (beroende på nivå av familjeabonnemanget)

Vilket abonnemang ska jag välja?

Vilket abonnemang du ska välja beror helt och hållet på två saker: hur många som kommer använda tjänsten samt hur mycket du kommer lyssna eller läsa per månad.

Är du inte riktigt en bokmal ännu kan 30 timmar per månad räcka gott, då kan du lyssna på ljudbok i snitt 1 timma per dag. Med detta kan du läsa igenom runt 1-4 böcker (baserat på längd på böckerna, såklart).

Är ni däremot en familj som behöver 4 användare som alla ska kunna lyssna samtidigt så måste du såklart använda dig av högsta nivån på Familj-abonnemanget.

Pris på Nextory

 • Silver – 139 kronor/mån
 • Guld – 169 kronor/mån
 • Familj – 199-279 kronor/mån

Nextory pris för studenter

Nextory har ett erbjudande genom Mecenat där du som student kan få en lägre pröva-på tid. Gå in i Mecenat-appen för att se det aktuella erbjudandet då detta justeras kontinuerligt. Det brukar handla om någonstans mellan 2-3 veckor extra tid att prova på tjänsten.

Nextory kundtjänst

Nextory erbjuder kundtjänst för nuvarande kunder samt för blivande kunder. Deras kundtjänst är trevlig och hjälper gärna till att svara på stort som smått. Deras kontaktvägar är genom mejl och telefon – i vissa fall har de stängt under vissa semesterperioder.

Kundtjänstens öppettider

Kundtjänsten har öppet helgfria vardagar mellan 8:00-17:00. Deras målsättning är att besvara varje ärende inom 24 timmar.

Kontaktuppgifter till Nextory

Nextory AB
Dalagatan 7, 111 23 Stockholm
Organisationsnummer: 556708-4149

Mejladress: [email protected]

Telefonnummer: 08-411 17 15

Summering av Nextory omdöme

Nextory är inte vår nuvarande favorit av ljudboksappar, Bookbeat är. Vi anser att appen är bättre än Nextorys och generellt utmanar Storytel med fler innovativa funktioner. Vi är dock spända på att fortsätta följa Nextorys resa (som går i rekordfart!), både i Sverige och utomlands.

Nextory är på inga sätt och vis en dålig ljudboksapp, men vi anser att de har lite förbättringar att göra för att verkligen konkurrera mot t.ex. Bookbeat och Storytel.

Vanliga frågor och svar om Nextory

Fungerar Nextory på datorn?

Nej, dessvärre fungerar inte Nextory på dator. Nextory finns just nu enbart tillgängligt för telefoner och surfplattor med operativsystemen iOS och Android.

Den första ljudboksapp som tillåter en att lyssna direkt från datorn kommer vinna våra hjärtan, då det kan tillföra ännu enklare åtkomst till e-böcker och ljudböcker.

Finns det problem med Nextory appen?

Ifall din ljudbok helt slutar spela upp så rekommenderar vi följande:

 1. Vid offline-läge, säkerställ att 100% av boken blivit nedladdad
 2. Starta om appen
 3. Om inte det funkar bör du testa att ominstallera appen
 4. Om inte heller det hjälper bör du kontakta kundtjänst på antingen 08-411 17 15 eller [email protected]

Generellt sett brukar det inte vara några problem med appen. Men det kan alltid finnas buggar som gör att appen strular.

Något vi däremot stör oss på är att man direkt i appen inte kan registrera ett konto. När vi laddade ner appen och sedan klickade på ”Skapa konto” stod det ”Tyvärr måste du göra detta online.”, utan någon som helst länk eller knapp för att ta sig till deras hemsida.

Detta är helt klart något Nextory måste förbättra. Helst skulle vi se att man kan registrera sig direkt i appen, men åtminstone bör de se över enkelheten så att man underlättar för sina potentiella kunder.

Är Nextory svenskt?

Ja! Nextory är svenskt. Grundaren och VD:n Shadi Bitar driver Nextory som idag har 26 anställda (mot Storytels 204 anställda). Båda siffrorna på antalet anställda baserar sig på årsredovisningen 2020 och kan ha ändrats sedan dess.

Nextory är alltså betydligt mindre än jätten Storytel, men växer i extremt snabb takt och tar marknadsandelar.

Bolaget som står bakom Nextory är Nextory AB.

Fungerar Nextory på Apple Watch?

Nextory finns än så länge inte till Apple Watch. Det är generellt en väldigt liten kundgrupp som söker efter stöd för just Apple Watch men sakta men säkert har appar så som BookBeat och Storytel stöd för Apple Watch.

Vi har dock full förståelse kring att man prioriterar annat i dagsläget – men att stödja Apple Watch börjar bli en standard så inom sinom tid måste Nextory utveckla appen så den stödjer smartklockor.

Är det enkelt att avsluta Nextory?

Du kan enkelt avsluta ett abonnemang på Nextory genom att logga in på din profil, navigera till ”Mina sidor” och sedan klicka på Abonnemang du vill avsluta. Klicka därefter på ”Avsluta abonnemang”.

Har ditt abonnemang förnyats nyligen så kommer ditt abonnemang gälla fram till nästa betalningsdatum. Du behöver avsluta Nextory-abonnemanget senast dagen innan för det inte ska förnyas.

Om du säger upp ditt abonnemang under provperioden slutar det fungera omedelbart.

Tycker du det känns krångligt? Kontakta Nextorys kundtjänst så hjälper de till.

Vad kostar Nextory i månaden?

Nextory har 3 olika abonnemang med olika priser. Silver kostar 139 kronor i månaden, Guld 169 kr i månaden och Familj kostar mellan 199-279 kronor i månaden (baserat på antalet användare du behöver inkludera i abonnemanget).

Vad är Nextory E-book Awards?

Varje år sedan 2018 har Nextory tagit fram de böcker som fångat läsarnas intresse från början till slut på bästa sätt. Det handlar alltså om antalet läsningar på ett år, och vinnarna i Nextory E-book Awards plockas inte fram av en jury som jämför böckerna på något sätt.

Vinnare 2022 i kategorin ”Vuxenböcker”
1. Vingar av Silver av Camilla Läckberg
2. ADHD i bilder av Victor Wikander
3. Spegelmannen av Lars Kepler

Vinnare 2022 i kategorin ”Barnböcker”
1. Vem är sjuk? av Stina Wirsén
2. Greta och Georg går och badar av Mark Baker & Neville Astley
3. Dagspöket på sjukhus av Jujja Wieslander

Vinnare 2022 i kategorinRomaner”
1. Där kräftorna sjunger av Delia Owens
2. Sen for jag hem av Karin Smirnoff)
3. En andra allians av Denise Rudberg

Vinnare 2022 i kategorinBiografier & Reportage”
1. Familjen av Johanna Bäckström Lerneby
2. För ditt eget bästa avAnna Carsall & Pia Johansson
3. Berätta aldrig det här av Frida Boisen

Vinnare 2022 i kategorinPersonlig utveckling”
1. Du förstör vår relation av Eva Berlander, Pat Love & Kathleen McFadden
2. Igår var jag lycklig idag vill jag dö av Elsa Janni
3. Sluta älta och grubbla av Olle Wadström

Är Nextory gratis?

Nextory är inte gratis. Nextory erbjuder ett generöst prova-på erbjudande, men är en betaltjänst i grunden.

Gratis är gott, men oftast finns det alltid en hållhake kring alla tjänster som är ”gratis”. Läs denna guide där vi tipsar om prova-på erbjudanden och hur du kan lyssna på gratis ljudböcker.

Har Nextory kurslitteratur?

Alla de större ljudbokstjänsterna erbjuder en viss del kurslitteratur. Med det sagt så finns långt ifrån all kurslitteratur. Vill du komma billigt undan med kurslitteratur rekommenderar vi att du köper dina böcker begagnat eller söker efter litteratur online (ofta finns litteraturen nämligen tillgänglig gratis online – och helt lagligt!).

Senast uppdaterad: juni 29, 2024