The Subtle Art of Not Giving a F*ck – Mark Manson – Ljudbok

I den här generationsdefinierande självhjälpsguiden tar en superstjärnbloggare sig igenom skitsnacket för att visa oss hur vi ska sluta försöka vara ”positiva” hela tiden så att vi verkligen kan bli bättre och lyckligare människor.

I årtionden har vi fått höra att positivt tänkande är nyckeln till ett lyckligt och rikt liv. ”F**k positivitet”, säger Mark Manson. ”Låt oss vara ärliga, livet är skit och vi måste leva med det.” I sin mycket populära internetblogg är Manson inte skönmålande eller tvetydig. Han säger som det är – en dos rå, uppfriskande, ärlig sanning som är en stor bristvara idag. The Subtle Art of Not Giving a F**k är hans motgift mot det försköna, låt oss alla må bra-tänkandet som har infekterat det moderna samhället och skämt bort en generation, som belönas med guldmedaljer bara för att de dyker upp.

Manson argumenterar, med stöd av både akademisk forskning och vältajmade bajsskämt, att förbättringen av våra liv inte beror på vår förmåga att förvandla citroner till lemonad, utan på att vi lär oss att ta emot citroner bättre. Människor är bristfälliga och begränsade – ”alla kan inte vara extraordinära, det finns vinnare och förlorare i samhället, och en del av det är inte rättvist eller ditt fel”. Manson råder oss att lära känna våra begränsningar och acceptera dem. När vi omfamnar våra rädslor, fel och osäkerheter, när vi slutar fly och undvika och börjar konfrontera smärtsamma sanningar, kan vi börja hitta det mod, den uthållighet, den ärlighet, det ansvar, den nyfikenhet och den förlåtelse vi söker.

Det finns bara så många saker vi kan ge fan i så vi måste ta reda på vilka som verkligen betyder något, klargör Manson. Även om pengar är trevligt, är det bättre att bry sig om vad man gör med sitt liv, eftersom sann rikedom handlar om erfarenhet. The Subtle Art of Not Giving a F**k är ett välbehövligt ögonblick av verkligt prat, fyllt av underhållande historier och vulgär, skoningslös humor, och är en uppfriskande örfil för en generation som ska hjälpa dem att leva ett innehållsrikt och jordnära liv.

En riktigt läsvärd bok om du frågar oss!

Senast uppdaterad: januari 29, 2022