Bibeln som ljudbok – Lyssna på bibeln enkelt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus Play, BookBeat och Storytel.

Det finns många skäl till varför du bör läsa Bibeln. Den hjälper en person att bli klokare, mer hoppfull och gladare. Den utvecklar din tro och lär dig viktiga lektioner i livet. Och viktigast av allt ger den fred och välstånd i ens liv. Även om du inte är religiös är Bibeln ett stort och viktigt stycke litteratur.

Ingen bok är i närheten av att matcha den inverkan som Bibeln har på det västerländska samhället.

Svenska folkbibeln som ljudbok

Svenska folkbibeln är en trogen översättning av Bibeln, ett helt kristet alternativ med breda rötter i vår svenska kristendom. Målet har varit att låta Bibeln vara det den säger sig vara – Guds ord till människan.

Varför är den här översättningen viktig?

Den mest lästa boken någonsin. Tryckt i miljarder exemplar och översatt till tusentals språk. Med 12 ljudläsningar av Sigvard Herber och Swen Bergling, inklusive Gamla testamentet i denna 1998 års version och Nya testamentet från vår grundligt reviderade 2015 års utgåva, är den nu ännu mer tillgänglig än någonsin tidigare!

Fokus ligger på att förmedla grundtextens exakta betydelse, samtidigt som man klär in texten i en modern dräkt.

Bibeln på engelska (som ljudbok)

Fördrar man att läsa på engelska finns King James-versionen av bibeln som är väldigt uppskattad.

King James-versionen har sedan den kom ut betraktats som en av de mest autentiska och vackert skrivna engelska översättningarna av Bibeln. I den här boken ger Gordon Campbell en detaljerad historia av denna bok i sin egna distinkta stil. Han beskriver hur översättningen först beställdes och genomfördes, vilka översättarna var och spårar sedan texten fram till modern tid.

Boken är en hyllning till en av de mest definitiva översättningar av Bibeln som finns och tar läsaren med sig genom flera kontroverser och uppfattningar som verket fick gå igenom under århundradena. Julian gör ett briljant arbete med att anpassa denna bok för lyssning och ger en fängslande upplevelse.

Senast uppdaterad October 11, 2021 av Hektor Jeppesen

Leave a Comment